Verslaving | Leefstijlzorg | Rehab Meisters

Ketamineverslaving

Het overmatig gebruiken van ketamine kan leiden tot een ketamineverslaving. Rehab Meisters helpt jou bij je verslaving.

Ketamineverslaving

De drug ketamine is een nadelig voorbeeld van hoe ver je kunt gaan om te ontsnappen aan de realiteit. Als je Ketamine gebruikt ervaar je waanbeelden en geluiden, je voelt een soort ‘out of body experience’ waarbij het lijkt alsof je bewustzijn uit je lijf treedt. Je voelt je ook losgekoppeld van je omgeving. Maar de bijwerkingen die je hierbij krijgt verschillen van een depressie tot waanbeelden. 

Wat is Ketamine?

Ketamine is oorspronkelijk een verdovingsmiddel voor dieren maar het wordt veelal gebruikt in het uitgaansleven. Het staat ook bekend als een ‘rape-drug’. Omdat men na het gebruik van Ketamine niet sterk bij bewustzijn meer is en men zich dus niet goed kan verdedigen tegen eventuele (seksuele) mishandelingen. De verschillende namen voor Ketamine zijn: K, special K of Keta. Natuurlijk zijn er nog veel meer termen voor Ketamine op straat.

Rehab Meisters Ketamineverslaving klein1

Effecten

– Het verwijdt je luchtwegen.

– Het versnelt je hartslag en bloeddruk.

– Het verdooft pijnprikkels.

– Je algehele gevoel voor de werkelijkheid verdwijnt. Je ervaart je omgeving en je lichaam anders dan normaal. Bij een lage dosering voelt het alsof je door de ruimte heen zweeft.

– Bij een hoge dosering ga je hallucineren. Deze ervaring is vergelijkbaar met een heftige psychose en wordt als zeer onprettig ervaren.

– Je gevoel voor oriëntatie verdwijnt.

– Bewegen gaat moeizaam en ongecontroleerd. Bij een hoge dosering is bewegen of praten niet meer mogelijk.

Wanneer hulp zoeken ?

Hebben familieleden, vrienden of collega’s hun bezorgdheid geuit over je  gebruik?

Luister dan naar de zorgen die ze uiten.

Omdat ontkenning bijna altijd een kenmerk is van dwangmatig of verslavend gedrag, kan het voor jou moeilijk zijn om te beseffen dat je een probleem heeft.

Als je jouw eigen gedrag herkent uit de lijst met tekenen en symptomen van verslaving, zoek dan professionele hulp.

Rehab Meisters Alcoholverslaving Hulp

In een notendop